Китайският конкурент BMW X5 получи платформа на Toyota

Първи снимки на втория сериен модел на китайската премиум-марка Hongqi (в превод „Червено знаме”) се появиха в интернет. Брандът принадлежи на китайския концерн FAW, като първо представи луксозен седан, а сега е наред голям кросоувър.

Моделът Hongqi е заснет по време на Международната конференция по въпросите на Интернет, която се провежда в Шанхай тази седмица. Снимките бяха публикувани от изданието Autohome, като на тях се вижда кросоувърът HS7. Той представлява сериен вариант на показания още през 2016 г. проготип Hongqi S-Concept.

Характеристиките HS7 все още остават в тайна. По предварителни данни, кросоувърът е построен на същата платформа, която използва и седанът Hongqi H7. Това е шасито за автомобили със задно предаване за старата Toyota Crown. Дължината на H7 е 5095 мм, а разстоянието между двете оси е 2970 мм.

Всъдеходът ще се предлага с 5 или 7 места, като според медиите в Китай ще получи същите двигатели като при седана. Това са бензинов турбомотор с 4 илиндъра, развиващ 204 к.с. и 260 Нм, както и 3,0-литров V6 с 231 к.с. и 300 нм. Базовият H7 се продава и с 1,8-литров турбодвигател със 188 к.с. и 260 Нм, но той няма да се предлага за турбомотора. Скоростната кутии е 6-степенна автоматична, като за разлика от седана, новият кросоувър ще получи и система за задвижване на четирите колела. На по-късен етап всъдеходът ще се предлага и в хибирден вариант.

На вътрешния пазар HS7 ще излезе в началото на следващата година, като е готвен за конкурент на BMW X5, от който е 2,5 пъти по-евтин. Засега продажби извън Китай не се предвиждат, но концернът FAW откри собствен дизайнерски център в Германия, който подготвя стъпването на моделите на концерна на европейските пазари.

 

 

 

 

 

 

Home