Натали Андонова, Димитрина Спасова, Даниел Сапунджиев и Александър Методиев от Дупница учиха как да помагат на връстници в избора на професия

Десетокласници от СУ „Св. Паисий Хилендарски“ в Дупница бяха обучени как да помагат в избора на професия на своите връстници, как да се насочват към избор на високотехнологични специалности и научна кариера, за да се улесни постигането в обозримо бъдеще на глобалните цели за устойчиво развитие, съобщават от учебното заведение. Обучението в началото на м. ноември е извършено на национален семинар, провел се в Старозагорски минерални бани с помощта на Международен консорциум от организации от България, Румъния, Гърция и Хърватска.

На обучението за югозападен район от училището участваха четирима ученици – Натали Андонова, Димитрина Спасова, Даниел Сапунджиев и Александър Методиев от X б клас с ръководител Маргарита Сапунджиева. В края на юни 2019 г. предстоят училищни фестивали, като СУ „Св. Паисий Хилендарски“ ще бъде домакин на кариерния фестивал в региона, след което ще бъде организирана международна конференция за обмяна на опит и добри практики.
„По време на обучението учениците коментираха равния старт в професионалния живот на момичетата и момчетата. Чрез различни интерактивни методи и игри десетокласниците бяха обучени как да помагат в избора на професия на своите връстници, как да се насочват към избор на високотехнологични специалности и научна кариера, за да се улесни постигането в обозримо бъдеще на глобалните цели за устойчиво развитие”, обясниха още от училището.