Иван Димитров е новият шеф на съда в Дупница, конкурентката му Мая Гиздова гласува за него

Мая Гиздова

Иван Димитров е новият председател на Районния съд в Дупница. Съдийската колегия единодушно го избра за поста. Другият кандидат бе Мая Гиздова. Иван Димитров е номиниран от общото събрание на съда и това беше един от аргументите на членовете на Съдийската колегия да го подкрепят.

Ели Скоклева

Той бе избран с 13 гласа „за“. Другият е много доброто му представяне – демонстрираното от него чувство на отговорност и иновативни предложения, изложени в концепцията. Цветинка Пашкунова отбеляза, че добро впечатление при представянето на Димитров е направило заявеното от него желание да продължи добрите практики, въведени от предишния председател Ели Скоклева – за равномерно разпределение на делата, повишаване на квалификацията на съдиите, преодоляване на противоречивата практика, сътрудничество с медиите за повишаване на доверието на обществото в съда и т.н. Освен това, според Пашкунова, той предлага и иновативни идеи за подобряване на работата на РС-Дупница. Тя специално акцентира на факта, че Димитров е кандидатура на общото събрание, което единодушно го е подкрепило, отбелязват от lex.bg. Всъщност от протокола от общото събрание става ясно, че и другият кандидат за поста Мая Гиздова е гласувала в подкрепа на Димитров.

Председателят на Върховния административен съд Георги Чолаков заяви, че при равностойни кандидати, които притежават съответните качества, няма как да не натежи становището на колектива и затова той също ще подкрепи Иван Димитров.

Впечатли ме, че колегата Димитров има желание да продължи духа на добрите отношения, които са оставени в наследство от съдия Скоклева. Това е много важно в работата на един колектив. Той има визия за това какво трябва да се прави в бъдеще, познава проблемите вътре в съда. Освен всичко, казано дотук, на мен ми направи впечатление и отговорът на въпроса за натовареността на административния ръководител. Той каза, че ще бъде на 100% натовареност като всички останали съдии и добави, че ако не се справи при тази натовареност с административните задължения, значи не е за тази длъжност. Той има отговорност към това какво да прави и как вижда нещата и последиците от това, ако не се справи“, каза на свой ред Боян Магдалинчев.