С попадение на Георги Даскалов “Пирин” отстрани кюстендилските футболисти от държавното първенство при ветераните

Ветераните на "Пирин"

Двата отбора демонстрираха красив футбол в доста оспорван сблъсък и с класни изпълнения на стадион “Осогово”

Ветераните на ФК “Кюстендил” отпаднаха от Държавното първенство за ветерани, след като отстъпиха на стадион “Осогово” на “Пирин” (Благоевград) с 0:1. Единственото попадение в двубоя бе дело на Георги Даскалов. 37-годишният бивш футболист и юноша на “орлетата” бе точен в 56-ата минута.

Приятелството между играчите не бе помрачено.

Бившият голмайстор на “Иртиш” (Павлодар) показа, че не е забравил усета си към гола, демонстрирайки класа в изпълнението. Даскала вкара и победното попадение и при предишната победа на благоевградчани над ветераните над “Беласица” (Петрич) с 3:2 отново като гости. При гола на гостите кюстендилци имаха претенции за засада, но такава нямаше. Двата отбора направиха много здрав и равностоен мач, който бе поверен на топрефера Димитър Буров.

Голмайсторът Георги Даскалов

Голяма част от зрителите бяха категорични, че футболните качества, които демонстрираха играчите и на двата тима, са на по-голямо ниво от много сегашни играчи в елитната ни група. Кюстендилци също имаха на няколко пъти шанс да вкарат, но гол във вратата на Ролев така и не падна. Въпреки залога на срещата след последния съдийски сигнал играчите и на двата тима показаха приятелски дух и това не е никак случайно. И в двата състава участваха футболисти, които в близкото минало играеха рамо до рамо във “Велбъжд”, когато кюстендилският тим бе един от водещите в страната. Сред тях са Мишо Ролев, Иван Стойчев, Георги Даскалов, Иван Цветков, Даниел Йорданов, Ивайло Странджов, Владислав Стойков и още куп играчи.

За разлика от първия мач срещу” Беласица” сега към звездния тим на Петър Цветков-Бел се присъединиха и Антон Бачев, Костадин Марков и Петър Кепов. В следващия кръг “Пирин” приема ветераните на „Хебър” и най-после любителите на футбола в Благоевград ще могат да гледат любимците си.