„Подгорец” вкара девет на „Вихър” и изпусна още толкова в Коларово

Отборът на „Подгорец” (Коларово) е в подем през настоящото първенство на областната група „Струма-2” и до момента няма загуба през първата част на шампионата. Мачът от 8-ия кръг започна с тотален натиск на отбора на домакините, които, водени от отличния и в този мач Илиян Златков, отнеха надеждите на противниковите футболисти да достигнат дори пред наказателното поле.

На три пъти Методи Стоименов-Гелс изскочи в удобни позиции срещу стража на „Вихър”, но не успяваше да отбележи гол. При четвъртия си опит вече във фаталната 13-а минута той бе изведен в наказателното поле на гостите и едва не скъса мрежата за 1:0. Три минути по-късно Петьо Динков-Маестрото покачи на 2:0. Четири минути след това и Иван Танчев със страхотен шут от около 30 метра обра овациите на публиката, правейки резултата класически – 3:0.


След това попадение играещият треньор Стоян Гогушев зае мястото на капитана Илиян Златков в защитния вал, а железният защитник стана водач на нападението на „Подгорец”. В 24-тата минута Златков бе изведен отдясно пред наказателното поле на „Вихър” и със страхотен шут изпрати топката в мрежата на противника неспасяемо за 4:0. До края на мача зрителите станаха свидетели на още осем попадения, от които пет във вратата на „Вихър” и три във вратата на „Подгорец”. Точни за отбора на „Подгорец” до последния съдийски сигнал бяха Петьо Динков на два пъти, по веднъж Стоян Гогушев, Иван Тасев и Траян Стоименов. За отбора на „Вихър” точни бяха на два пъти Дани Трендафилов и веднъж Росен Палатов.
„Продължаваме да сме лидери в групата без загубен мач. Надявам се, ако продължаваме да играем така и в оставащите мачове и сме в пълен състав, да останем на първото място. Следващият ни мач ще бъде в събота срещу отбора на „Стрела”, сподели Велик Великов от отбора на „Подгорец” (Коларово).