Откриха екокът за 5000 лв. в пернишко училище, засадени са 109 кипариса и 100 декоративни храста

Младите перничани ще се научат да бъдат отговорни към природата, каза кметът Вяра Церовска

 

Екокът със сцена на открито отвори врати в двора на 10-о ОУ „Алеко Константинов“ в Перник. Красивият кът е изработен от естествени материали и разполага със специална сцена, екобиблиотека и дървени пейки. Засадени са 109 кипариса и 100 декоративни храста, монтирани са и кошчета, монтирани са и кошчета за отпадъци.

Идеята е чрез интерактивни и интересни форми на работа учениците да се приобщят към природата.

Красивата придобивка беше видяна от кмета на община Перник Вяра Церовска, зам.-кмета Севделина Ковачева и кмета на кв. „Изток“ Емил Костадинов. „Щастлива съм, че по този начин младите перничани ще се научат да бъдат отговорни към природата. Ще имат възможоността да си прекарват в приятна среда извънучебните занятия, както и да се забавляват с различни игри“, сподели кметът Вяра Церовска.

Учениците ще използват екокъта в часовете по различни учебни предмети, извънурочни дейности, както и за отдих в междучасията. Последните щрихи към проекта са да се дооформят цветни лехи и да се поставят приказни герои.

Новото съоръжение е изградено по програма на ПУДООС в рамките на националната кампания „Чиста околна среда“, на стойност 5000 лв.