Oбновената Vitara дебютира в България с 1-литров мотор

Вечерта на 6 ноември на сцената на столичната зала Рейнбоу Плаза изгря най-новото поколение на SUZUKI VITARA. Освен като родната премиера на легендарния SUV, събитието ще бъде запомнено и като честване на четвъртвековния юбилей на фирма МИРКАТ ООД. Дружеството е регистрирано през 1993 г. и до днес остава единствения официален вносител на SUZUKI за България. Обновената VITARA има промени главно в предната част, където виждаме нова маската и предна броня.

Стоповете са издадени навън и в комбинация с LED технологията придават нов вид на задната част на автомобила. С нов дизайн са и алуминиевите джанти. В интериорно отношение VITARA е освежена с добавянето на мека пластмаса върху горната част на таблото за управление, което придава още по-голямо усещане за качество. Добавен е и преден централен подлакътник като стандартно оборудване във версиите GL+/GLX.

Новата VITARA се предлага с два бензинови турбодвигателя с директно впръскване. По-малкият е еднолитров двигател 1.0 BOOSTERJET е с три цилиндъра и мощност 112 к.с., а по-големият 1.4 BOOSTERJET е с мощност от 140 к.с. Двигателите се съчетават с 5 и 6-степенни механични скоростни кутии, както и с 6-степенен автоматик. А задвижването може да бъде 2WD или 4WD (познатата ALLGRIP система с четири режима на шофиране). Наличието на задвижване 4WD при 1.0-литровия двигател превръща новия SUZUKI VITARA в SUV-а с най-малка кубатура и със задвижване на четирите колела на пазара.

Клиентите могат да избират между 15 модификации, като дори и базовият модел идва с щедро оборудване – автоматична Stop-Start система, централно заключване с дистанционно управление, електрически огледала, асистент при потегляне при наклон, Bluetooth, климатик, 3.5-инчов цветен LCD информационен дисплей, дневни светлини и LED задни светлини. При по-високите нива на оборудване се добавят и системи за максимално улеснение на водача – адаптивен Cruise Control, асистент при спускане при наклон, навигация, камера за задно виждане, безключов достъп и стартиране на автомобила, сензори за паркиране отпред и отзад.

Новост не само при VITARA, но и като цяло за автомобилите с марка SUZUKI, е функцията Stop & Gо, която е налична при версиите със 6-степенна автоматична скоростна кутия и адаптивна Cruise Control система, чрез която посредством радар се поддържа разстояние от превозното средство отпред чрез ускоряване или пълно спиране, за да се избегне сблъсък, особено по време на шофиране в града.

 

С широкия отвор на багажника, ниската височина на товарене и внушителното товарно пространство от 710 литра, при свалени двете задни седалки, VITARA гарантира, че с лекота ще вместим всичко, от което имате нужда. Модерен мултиинформационен 4,2-инчов LCD дисплей заема централно място в кокпита. Динамичният дисплей визуализира широк обхват от характеристики някои сред които са: ALLGRIP режима на придвижване, мощност и въртящ мотор на двигателя, употребата на педалите за спирачката и газта.

Оборудван със сензори, скрити в предната и задната броня, и с високотехнологични системи за безопасност, автомобилът намалява до минимум възможността за злополука. Пакетът, наречен, SUZUKI SAFETY SUPPORT, включва спирачен асистент с двоен датчик (Dual Sensor Brake Support), асистент за разпознаване на обект в „мъртвата точка” (Blind Spot Monitor), предупреждение за странично приближаващ автомобил при движение на заден ход (Rear Cross Traffic Control), асистент за разпознаване на пътни знаци (Traffic Sign Recognition), система за предупреждение при смяна на лентата на пътното платно (Lane Departure Warning), система за поддържане лентата на движение (Lane Departure Prevention), предупреждение при криволичене (Waving Alert).

 

 

 

 

autobild.bg