Nissan Frontier Sentinel стана машина за спасители

Ако знаменитият сериал „Спасители на плажа” беше сниман в Бразилия, а не в Калифорния, то със сигурност в него би попаднала някаква подобна машина. Този пикап обаче е подходящ не само за спасителни операции на пясъка край окена, но и в планините. Той се казва Nissan Frontier Sentinel и неговата концептуална версия беше представена на автосалона в Сао Пауло (Бразиля).

Всъщност Frontier си е Navara – модел, който често служи за основа на различни концептуални прототипи. Пикапът и друг път е бил машина за спасителни операции, но сега компанията-производител го е оборудвала още по-добре. В каросерията има място дори за два комплекта батерии от Nissan Leaf, които се използват за дареждане на допълнителното оборудване. А отзад е поставена площадка, на която да каца дрон.

В оборудването на протототипа влизат джанти Daytona Black с гуми GT Radial Adventuro MT 285/75 R16, шнорхел, допълнително осветление на покрива, лебедка, квадрокоптер DJI Mavic, спасителни дъски, ръкавици и въжета, каска, фенерче, брадва, две джобни радиостанции, сандък с инструменни и розетка за включване на външен източник.

От компанията не съобщават с какъв двигател е оборудван автомобилът, но на бразилския пазар Nissan Frontier се предлага с избор от два дизелови мотора с обем 2,3 литра. По-слабият е с една турбина, като развива 160 коня, а по-мощният е със 190 коня, тъй като има две турбокомпресора. Скоростната кутия може да бъде 6-степенна механична или „автомат” със 7 предавки.

 

 

 

Home