„Марек” излиза само за победа срещу „Надежда” (Доброславци)

Футболистите от Дупница са опрени до стената.

„Марек” излиза само и единствено с мисълта за победа срещу „Надежда” (Доброславци). Дупничани са опрени до стената след серията от мачове без успех и смъкването до срамното за традициите и историята на клуба 16-о място в Югозападната трета лига. Последният път, когато тимът от Дупница спечели три точки, беше в далечния вече 22 септември, като тогава бе победен „Германея” в Сапарева баня. Така марекчани вече са трети отзад напред в класирането с едва 11 точки и ще излязат пределно мотивирани в събота от 14 часа на своя стадион „Бончук”. Гостите от Доброславци са само с един пункт повече и за тях двубоят също е от голямо значение.
Трима от титулярите на дупнишкия клуб изтърпяха наказанията си за натрупани по 5 жълти картона и вече са на линия – капитанът Росен Йорданов, Даниел Димитров и Александър Близнаков. Те не бяха на разположение на треньора Цветан Видински за мача от турнира за Купата на Аматьорската футболна лига срещу „Миньор” (Перник), който бе загубен с 2:3 в 93-тата минута.
„Напълно сме съсредоточени към предстоящото ни домакинство на „Надежда” (Доброславци), което се явява изключително важно за нас. Това е един от най-ключовите ни двубои през сезона и трябва да го спечелим задължително”, каза пред „Вяра” наставникът на „Марек” Цецо Видински.