Съдят Янко Тренчев от Благоевград за изнасилване и снимане на 3 порноклипа с участие на 15-год. момиче

Янко Тренчев

Обвиняемият бутнал девойката към едно от леглата, свалил дънките й и я ударил по лицето, след което осъществил насилствен полов акт и блудствени действия

46-годишният мъж я заплашил, че ако разкаже за случилото се на майка си или на жена му, щял да публикува клиповете във фейсбук

 

Районна прокуратура – Благоевград е внесла обвинителен акт срещу Янко Тренчев (на 46 години) за извършени от него престъпления – изнасилване, блудствени действия и създаване на порнографски материал с участие на непълнолетно момиче. Обвиняемият и пострадалото петнадесетгодишно момиче – В., се познавали от около девет години, покрай приятелските отношения между семействата им. Освен това тя била в дружески отношения с по-голямата му дъщеря, с която се познавали от малки. Майките им също били в приятелски отношения, като момичетата оставали да преспиват в къщата на едната или на другата. От 20.03.2018 г. обвиняемият позвънил няколко пъти по телефона на В., като искал от нея да се срещнат, под предлог да поговорят и да получи информация за поведението на дъщеря си и жена си. Момичето му отказвало.

Обажданията му станали все по-чести и настоятелни, като В. решила да се отбие до адреса, на който живеело приятелското семейство, както и да вземе свои дрехи, които по-рано била оставила у тях.

Около 14 ч. на 23.03.2018 г. тя отишла в жилището, където се намирал само обвиняемият Я.Т., който пиел ракия. Първоначално мъжът я разпитвал за жена си и дъщеря си. Впоследствие обаче той се приближил и започнал да я прегръща, опипва и целува. Момичето се отдръпнало и направило опит да се съпротивлява и да го отблъсне. Обвиняемият я бутнал към едно от леглата, свалил дънките й и я ударил по лицето, след което осъществил насилствен полов акт и блудствени действия с петнадесетгодишното момиче.

Освен това обвиняемият заснел на мобилен телефон три видеоклипа, съдържащи реални блудствени действия и съвкупление с участието на пострадалата. Мъжът я заплашил, че ако разкаже за случилото се на майка си или на жена му, щял да ги публикува в социална мрежа фейсбук.

По време на извършваните от Тренчев престъпни деяния, продължили около два часа, той нанесъл множество удари по различни части на тялото и лицето на детето, дърпал го за косата, заплашвал го с нож и словесно.

Същия ден, след като се прибрала вкъщи разплакана, В. споделила на майка си за случилото и бил подаден сигнал в Районното управление в гр. Благоевград.

От м. март 2018 г. обвиняемият е с мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои насрочване на разпоредително заседание по делото.

Припомняме, Анна Тренчева, съпруга на обвинения в изнасилване благоевградски таксиметров шофьор – Янко Тренчев, проговори пред журналисти през март т.г., преди да бъде гледана мярката му за неотклонение “задържане под стража”. Тя огорчено заяви, че всичко е номер и постановка. „Потърпевшата и нейната майка искат да го оклеветят, той е невинен, не би извършил подобно нещо. Всичко друго допускам, че би могъл да извърши, но това не. В никакъв случай. Познавам майката на момичето, което сега обвинява Янко, че я е изнасилил. Познавам я още отпреди години, искаше да си развали семейството, казваше на моя съпруг да ме изгони и аз се отдръпнах от нея. Но дъщеря ми продължи да другарува с нейната дъщеря, въпреки че я предупредих. Преди известно време социалните искаха да вземат момичето от майка му”, каза тогава тя.