BMW M340i: най-мощната „тройка“ преди М

BMW M340i ще бъде най-мощната модификация на Серия 3 преди М3. Тази версия ще бъде налична със задно и 4х4-задвижване и ще получи специфични елементи M Sport. Под предния капак работи 3-литров редови „шестак“ със свръхпълнене, осигуряващ максимална мощност 382 к.с. и максимален въртящ момент 500 Нм. Ускорението от 0 до 100 км/ч ще отнема едва 4,2 сек, което с 0,4 сек по-бързо от постижението на последното М 340i (и в двата случая става въпрос за версии xDrive).

За предаването на мощността към колелата ще се грижи 8-степенна автоматична скоростна кутия с „пера“ за управление от волана и функция Launch Control и интелигентно програмиране, свързано с данните, осигурявани от навигационната система.

Сред M Sport компонентите са електронен блокаж на задния диференциал, както и „ъпгрейднати“ спирачки с 4-бутални апарати отпред.

Окачването е регулируемо с адаптивни амортисьори. Теглото е с перфектно разпределение – 50:50 между предна и задна ос, а каросерията е с 25% по-устойчива на усукване спрямо тази на предходната генерация въпреки редуцираното тегло. M340i ще бъде една от звездите на изложението в Лос Анджелис и ще се появи при дилърите на BMW през юли 2019.

 

 

 

 

 

Източник: autobild.bg