BMW тества новото X6 M на „Нюрбургринг” (ВИДЕО)

Първото BMW X6 слезе от конвейра преди 11 години, а през 2014 г. се появи и втората генерация на всъдехода. Сега се подготвя третото поколение на популярния модел, като прототип на неговата спортна версия X6 M беше засечена по време та тестове на „Нюрбургринг”.

Очаква се, дебютът на стандартното BMW X6 да се състои през 2019 г., докато „емката” ще излезе не по-рано от 2020 г. Баварците обаче активно тестват „горещата” модификация, при това на едно от най-тежките трасета – Северната дъга.

Дизайнът на кросоувъра се се вижда заради сериозния камуфлаж, но според информациите, той ще следва стила на новите поколения на моделите Х4 и Х5 в съчетание с по-специфичните елементи, които се поставят на автомобилите с обозначение М. Сред тях са сдвоени тръби на изпускателната система и големи джанти с нов дизайн.

Новото Х6 М ще получи същия V8 мотор, който се поставя и на последното M5. това е 4,4-литров двигател с дде турбини, развиващ 600 к.с. и 750 Нм въртящ момент. При седана ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 3,4 секунди, като при поръчване на допълнителния M Driver Package скоростта надхвърля 305 км/ч.

Инженерите на BMW са пренастроили електрониката и блока за управление на двигателя, за да се увеличи мощността. Няма данни до какви промени ще доведе това, но се очаква моторът да развива около 625 к.с – колкото при M5 Competition.

 

 

 

 

 

 

Източник: topgear.bg