Новият пикап на марката Jeep, който ще бъде изгравен на базата на всъдехода Wrangler, ще се казва Gladiator, съобщава едит от форумите на феновете на американския проиводител в интернет.

За последно Jeep използваше названието Gladiator за свой прототип от 2005 г. Очакваше се новият пикап да се казва Scrambler в чест на едноименния модел, който се произвеждаше до 1986 г. В крайна сметка ръководството на Jeep реши да се върне към историята и да кръсти автомобила Gladiator. Така се казвалаха пълноразмерните пикапи на платформата на Wagoneer. Моделът се произвежда от 1962 до 1968 r., като е в основата на първия камион за армията на САШ, създаден след Втората световна война.

През 2005 г. на автосалона в Детройт компанията Jeep представи концептуалния пикап Gladiator, който имаше движеща се товарна платфома и свалящ се покрив от брезент. Всъдеходът получи два реда седалки, 6-степенна механична скоростна кутия и 2,8-литров дизел с мощност 165 к.с.

Последният пикап в гамата на марката е моделът Comanche, който се произвежда до 1992 г. Всъдеходът се предлагаше със задно предаване или със задвижване на четирите колела, както и с да варианта на дължина на товарния отсек. В основата на Comanche е платформата Cherokee с пружинно окачване отпред и ресори отзад.

 

 

 

 

 

Източник: topgear.bg