Лекари от “Пирогов” прегледаха над 500 деца в Кюстендил, най-посетените кабинети бяха по УНГ и офталмология

Завеждащи отделения на столичното здравно заведение извършиха високоспециализирани прегледи с цел скрининг на заболявания в детска възраст

 

Повече от 500 деца от Кюстендил и региона бяха прегледани безплатно от лекарите от Национална програма „Детско здраве- Пирогов”. От рано сутринта коридорите в МБАЛ “Д-р Никола Василиев” в областния град бяха изпълнени с чакащи деца и техните родители.

Лекарите извършиха високоспециализирани прегледи.

Въпреки големия наплив от желаещи завеждащите детските отделение към столичната спешна университетска болница “Пирогов” по УНГ, травматология, офталмология, урология, хирургия, дългогодишни специалисти по неврохирургия, образна диагностика и кардиология извършиха високоспециализирани прегледи с цел скрининг на заболявания в детска възраст.

От здравното заведения отчетоха, че най-много деца са преминали през кабинетите уши, нос, гърло и очен кабинет.

Резултатите от проведените профилактични прегледи ще бъдат представени след няколко месеца пред местните педиатри. Паралелно с това специалистите от Национална програма „Детско здраве-Пирогов” ще извършат отново профилактични прегледи, за да проследят състоянието на децата от Кюстендил.