Сложиха коледната украса в Кюстендил! Пешеходната алея и Парк „Галерията” осеяни с хиляди лампички, светещите орнаменти са над 1 км

Украсата по централната пешеходна алея привлича вниманието на кюстендилци.

Инициативата е на Търговско-промишлената палата със съдействието на община Кюстендил, светлинките грейват на 21 ноември

От няколко дни коледното настроение в Кюстендил все повече започва да се усеща. Освен украсените витрини на магазини коледни светлини се поставят по дърветата и пилоните по дължината на централната пешеходна алея на бул. “България”, от площад “Велбъжд” до театъра. Средствата за светещите “орнаменти” – лампички, конусчета, цилиндри, тръби, свещи и др., са дарени от кюстендилски фирми по инициатива на Кюстендилската търговско-промишлена палата (КТПП) и със съдействието на община Кюстендил.

Хиляди различни светещи орнаменти ще грейнат за коледните и новогодишните празници.

Украсата за все по-приближаващите празници ще е с дължина над 1 километър, като тя ще е от двете страни на алеята в посока Женския мост.

Това ще е само част от коледната и новогодишната украса по централния булевард и около централния площад „Велбъжд”. Има идея и пространството около Художествената галерия и вече функциониращ в Парк „Галерията” фонтан също да бъде осеяно от различни светлинки. “По някакъв начин и фонтаните ще влязат в аранжировката за новогодишната украса и ще свети навсякъде и отвсякъде”, коментираха хората, които монтират светещите тела по алеята.

“Идеята е нашият град да се превърне в светло и уютно място, както и да се създаде празнично настроение на гражданите и гостите на Кюстендил за предстоящите празници. Всичко се прави за хората и дано го опазим”, каза секретарят на КТПП Йордан Беловодски.

Той допълни, че дарителите, както и средствата, на този етап няма да се обявяват публично. Кампанията е отворена, като се обмисля поставянето на богата коледна украса и на пл. “Велбъжд”.

Тържественото откриване на коледните светлини ще се състои в Деня на християнското семейство – на 21 ноември от 17,30 часа пред театъра. Програмата ще започне с благодарствен молебен и ще продължи с празничен концерт.

Кюстендилци вече коментират тази хубава инициатива и новост за града и заключават, че по Коледа наистина се случват чудеса.