Подгорци пронизаха с 8 „стрелички” петричкия „Стрела”, Андон Мицков вкара 4 гола

Лидерът в областна група „Струма-2” – отборът на „Подгорец” (Коларово), тотално надигра „Стрела” (Петрич). Головата сметка за отбора на „Подгорец” откри Методи Стоименов-Гелс, който бе изведен отдясно от Димитър Мицков и от няколко метра изпрати топката в мрежата за 0:1. Три минути по-късно Андон Мицков бе изведен в наказателното поле на символичните домакини и не сгреши срещу стража им за 0:2. Класическото 0:3 направи Петьо Динков-Маестрото, който в 14-ата минута изпрати топката под плонжа на противниковия вратар. Следващите три попадения за отбора на „Подгорец” в 28-ата, 34-тата и 44-тата минута отбеляза Андон Мицков.

През втората част на мача отново се играеше пред вратата на „Стрела”. В 49-ата минута топката бе отнета от футболистите на „Подгорец”, които се бяха изнесли изцяло напред за отбелязване на нови голове, но ситуацията бе използвана от колегите им от „Стрела” и успяха да намалят на 1:6. В 56-ата минута един от най-дейните футболисти от отбора на „Подгорец” – Велик Великов, от фаул от 21-22 метра отбеляза рядко красив гол, изпращайки топката в горния ляв ъгъл на стража на „Стрела” за 1:7. В 62-рата минута Димитър Ичев бе изведен по десния фланг, напредна на скорост с топката и от движение я изпрати неспасяемо в долния десен ъгъл за 1:8. Второто си попадение футболистите на „Стрела” отбелязаха в 82-рата минута след поредна грешка на футболистите от Коларово, които отново се бяха оголили в защита. И ако не бяха пропуските на Иван Танчев, Димитър Мицков и Методи Стоименов, отборът на „Стрела” спокойно можеше да запише загуба с двуцифрен резултат.

В този мач не взеха участие в отбора победител титулярите Илиян Златков и Щерю Димитров-Ромарио.

Срещата се игра на стадиона в Коларово, тъй като символичните домакини „Стрела” от Петрич нямат собствен терен.

След тази победа отборът на „Подгорец” (Коларово) е едноличен лидер в групата.

В неделя, 18 ноември, от 15 часа ще се играе дерби мачът в групата между отборите на „Подгорец” и „Огражден 1955” в Коларово.