Нумерология: Разгадайте каква сила се крие в името ви

Нумерологичното влияние на името е почти толкова силно върху живота на даден човек, колкото и рождената му дата

 

ТЪЛКУВАНИЯ НА ЧИСЛАТА:

 

Важно е да знаете, че по правило определящо е собственото име, но като допълнение от значение е и бащиното, и фамилното, като те също се събират в краен резултат. Всяка буква има число, на което отговаря.

 

1 – А, Й, Т, Ь;
2 – Б, К, У, Ю;
3 – В, Л, Ф, Я;
4 – Г, М, Х;
5 – Д, Н, Ц;
6 – Е, О, Ч;
7 – Ж, П, Ш;
8 – З, Р, Щ;
9 – И, С, Ъ

 

Събирате всички числа и редуцирате до едноцифрено число.

Пример: Ани Иванова Тодорова

Ани – 1+5+9=15, 1+5=6
Иванова – 9+3+1+5+6+3+1=28, 2+8=10, 1+0=1
Тодорова – 1+6+5+6+8+6+3+1=36, 3+6=9
Ани Иванова Тодорова – 6+1+9=16, 1+6=7

 

1 – Числото е символизирано от Слънцето.

Хора с такава вибрация на името обичат да са първи, принуждават околните да се съобразяват с тях и винаги намират начин да налагат мнението си. Те са лидери. Имат слънчев и приветлив характер, но не понасят да им четат лекции или да ги ограничават. Ценят свободата си, но могат да бъдат всеотдайни партньори, ако се спечели уважението им. Безкрайно щедри и великодушни са, когато са приели човек в сърцето си

 

2- Числото е символизирано от Луната.

Хора с такова число на името са много емоционални и сърдечни натури. Обичат да се грижат за близките си хора и са толкова всеотдайни, че понякога се отказват от собственото си добруване, заради интересите на другите. Не са щастливи, ако нямат с кого да споделят любовта си.

  Числото е символизирано от Юпитер.

Тези хора притежават вродена философска мисъл и почти винаги са позитивно настроени. Всъщност оптимизмът им често се превръща във вид обаяние, което привлича околните към тях. Но не е лесно да се спечели любовта или да се задържи вниманието на подобни личности. Партньорът им може да е всякакъв, но не и глупав.

  Числото се символизира от Уран.

Те често объркват околните с реакциите си и е трудно да се предвиди с какво са решили пак да ги изненадат. Природно интелигентни, в повечето случаи те живеят в бъдещето, притежават „пророческа мисъл“, но не защото са медиуми, а защото умеят да проследяват причинно-следствената връзка и да предвидят края на едно събитие.

  Числото е символизирано от Меркурий.

Те калкулират ползите и вредите за себе си, преди да вземат решение. Ако преценят, че нещо им носи вреда, са подчертано практични, не се оставят емоциите да ги водят. Освен това умеят да бъдат убийствено саркастични, ако искат да наранят някого. Отлично боравят с думите, така че могат да намерят добра реализация като писатели, учители и журналисти.

 

6   Числото се символизира от Венера.

От тях могат да излязат страхотни прахосници – такива, които си угаждат на прищевките, или пък скъперници – такива, които се стремят да трупат богатство и разкош. Ако решат да се харесат, се превръщат в изкусителни съблазнители, така че умеят да печелят симпатии и немалко почитатели.

   Числото се символизира от Нептун.

Те са интуитивни и сложни натури. Изглеждат кротки и околните се чувстват спокойни в тяхната компания, но под тази привидна маска кипят силни емоции и страсти, високи амбиции. Често такива личности се добират до намеренията си по обиколни пътища, а не чрез пряка агресия. Умеят да бъдат доста убедителни, дори манипулативни, когато се стремят към определена цел.

   Числото е символизирано от Сатурн.

Те са по-скоро прагматични песимисти, отколкото позитивни мечтатели. Рядко бездействат и упорито, почти до фанатизъм преследват целите си. За тях социалният статус и престиж имат преувеличено значение, а мнението на околните винаги се взема под внимание.

9   Числото е символизирано от Марс.

Според някои древни учения това число е на „съвършенството“ и надарява притежателя му с енергия и плам, благодарение на които да се справя с всички предизвикателства. Възможно е тези личности да реагират невъздържано, емоционално и да избухват, но не са злопаметни, а по-скоро добронамерени.