Треньорът на петричките футболисти Иво Тренчев: Ихтиманци са коварни, дано да бием

Иво Тренчев

Футболистите на петричкия „Беласица” се подготвиха на терените в селата Самуилово и Коларово за предстоящия си двубой. С изключение на трайно контузените Кирил Георгиев –вратар, и Кристиян Стоилов всички останали футболисти бяха на разположение на старши треньора Иво Тренчев. Леки занимания започна халфът Благовест Таушанов, но и той, както и Георгиев и Стоилов отпадат от сметките на наставника на „Беласица” за съботното гостуване на „Ботев” (Ихтиман). „Тренирахме сериозно за мача срещу „Ботев” (Ихтиман). Отборът на домакините е корав съперник, с темпераментна публика и всички тези неща са ни напълно ясни. Футболистите на „Ботев” (Ихтиман) показват добри резултати като домакини. Дано съдийската тройка да не се поддаде на емоциите на зрителите в Ихтиман и да не повлияе с действията си на крайния резултат. Нека победи по-добрият на терена и се надявам това да бъде нашата „Беласица”, сподели Иво Тренчев – старши треньор на „Беласица”.
Наставникът на „Ботев” Валери Свиленов заяви, че няма да може да разчита за домакинския си мач на наказания халф Йоан Гаврилов. „Зная, че петричкият тим, играейки навън, разчита само на контраатаки. Наблюдавах най-внимателно мача им в Пазарджик срещу местния „Хебър” и напълно съм наясно със силните и слабите им страни. Един от техните футболисти преди година и половина беше при нас на подготовка. С изключение на Васил Тачев, Владимир Кабранов, Марти Таушанов, Запро Динев и вратаря Захари Димитров всички други футболисти не са нищо особено. Уверен съм, че ще победим отбора на „Беласица” в събота на наш терен”.
Вероятен състав „Беласица”: З. Димитров, Смилков, М. Георгиев, Костов, Шамкалов, Спасов, Кабранов, Самарджиев, Динев, Тачев, М. Таушанов.