В Индия маймуна отвлече бебе от майка му и го уби

Бебе на 12 дни е починало, след като е било сграбчено от майка си и ухапано от маймуна в северната част на Индия, съобщават местни медии.

Майката на бебето го е кърмила в дома им в град Агра, когато животното влязло в къщата и го сграбчило, уточниха от семейството.

Маймуната е захвърлила тежко ухапаното бебе на покрива на съседната къща, след като местните са подгонили животното.

Бебето е починало от раните си в болница. Местните хора казват, че подобни нападения в района стават все по-чести.

“Има твърде много маймуни в района. Живеем в страх. Казахме на администрацията толкова много пъти да ни помогне, но те не направиха нищо. Майката на бебето е твърде разстроена”, коментира чичото на починалото бебе.

Пушпа Деви, баба на детето, заяви, че семейството никога няма да се възстанови от загубата.

“Загубих внука си. Само преди няколко часа маймуната атакува нашето бебе, държах го в ръцете си. Нашето бебе не трябваше да умре. Хората ще говорят за това известно време и после ще забравят. Но ние ще трябва да живеем с реалността, че нашето бебе го няма”, оплака се бабата.

Това е последният инцидент в поредицата от нападения на маймуни в Агра, където се намира най-известният паметник на Индия – „Тадж Махал”. Преди два месеца бебе е било нападнато от маймуни и се възстановява в болница.

През май двама туристи са били атакувани, докато разглеждат „Тадж Махал”.

“Маймуните са навсякъде в Агра”, посочи местният екоактивист Шраван Кумар Сингх, допълвайки: “Те идват в търсене на храна, но също така посягат и атакуват.”

Сингх заяви, че маймуните стават все по-агресивни в резултат от изместването им от техните естествени местообитания, които биват разрушавани от разрастващия се град.

Някои местни организации призовават маймуните да бъдат стерилизирани и изключени от законодателството за защита на дивата природа, добави той.