„Марек” и „Велбъжд” излизат един срещу друг в ожесточено дерби за оцеляване

Иван Влахов (с топката), Евгени Гроздин (с номер 7) и техните съотборници от „Марек” ще имат много трудна визита в Кюстендил.

„Марек” и „Велбъжд” (Кюстендил) ще се изправят в изключително важен и за двата отбора мач от 16-ия кръг на Югозападната трета лига. Преди години между съперниците имаше огромна вражда и всяко едно областно дерби беше на живот и смърт за честта на близките два града. В момента този лют двубой е поизгубил от блясъка си и вместо в първа дивизия се играе чак в трета, където двата тима се борят за оцеляването си. Дупничани са 14-и в класирането с 14 спечелени точки, докато кюстендилци са последни с едва 3 пункта. „Велбъжд” е и единственият отбор в групата, който все още не познава вкуса на победата с 3 равенства и цели 12 поражения.
„Съперникът ни е в изключително тежко положения и този мач срещу нас се явява за „Велбъжд” като последен шанс. Очаквам да се хвърлят много здраво срещу нас и да бъдат много мотивирани. Теренът сигурно ще бъде лош, времето също вече се разваля, което допълнително ще усложни ситуацията. Надявам се да успеем да победим, макар че ще ни бъде много тежко в Кюстендил”, каза пред „Вяра” наставникът на „Марек” Цветан Видински.
Той ще може да разчита на всичките си налични футболисти, като в състава му няма нито контузени, нито наказани. Единствено изключение прави капитанът Росен Йорданов. Централният нападател лекува травма от доста време насам, но стиска зъби и играе поне по едно полувреме, за да помага на съотборниците си. До последно той ще бъде под въпрос за предстоящото дерби, но може би ще запише поне 45 минути игра.
Двубоят е в събота от 14 часа на стадион „Осогово”, като се очаква „Марек” да бъде подкрепян от поне двайсетина фенове, които ще пътуват до Кюстендил, за да бъдат до любимците си.