Мощен удар срещу дрогата! Сандански полицаи спипаха шофьор с 2 торби канабис, разбиха наркооранжерия в Кресна

Чантите с канабис, иззети от шофьора в Левуново.

Мощен удар срещу дрогата нанесоха в района на Сандански.  Полицаи иззеха две чанти с канабис при специализирана полицейска операция край Левуново. Разбита е оранжерия за канабис в Кресна. При специализирана полицейска операция по линия на противодействие на производството, съхранението и разпространението на наркотични вещества в землище на с. Левуново, общ.Сандански, от полицейски служители на РУ-Сандански, е спрян за проверка лек автомобил, управляван от 50-годишен мъж от Бургас.

Лабораторията в Кресна

В хода на проверката на автомобила от полицейските служители са намерени и иззети две чанти с пакети, опаковани със стреч фолио, съдържащи суха зелена тревиста маса. След направен полеви тест тревистата маса е реагирала положително на канабис с общо тегло около 11,050 кг. Водачът на автомобила е задържан със заповед за задържане до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.354А, ал.3 от НК.

Вчера пък от полицейски служители на ОДМВР-Благоевград и РУ-Сандански е проведена акция срещу производството, съхранението и разпространението на наркотични вещества, в хода на която е извършена проверка на къща в гр. Кресна, където е установена стая на приземен етаж, пригодена и работеща като лаборатория за отглеждане на канабис. Тя е била е оборудвана с въздуховоди, лампи, трансформатори. Намерени са 41 тревисти растения, засадени в саксии, които след направен полеви тест са реагирали положително на канабис. Открити са също така торове и земеделски инвентар за отглеждането на растенията. В къщата е намерена и иззета и суха тревиста маса, която след направен полеви тест е реагирала положително на канабис. В хода на извършените оперативно-издирвателни мероприятия е задържан мъж от гр. Кресна, като по случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.354В, ал.1 от НК.