Градоначалникът на Дупница Методи Чимев с приз „Кмет на годината”, и Георги Икономов от Банско грабна кметски оскар

Методи Чимев

Чимев и Икономов спечелиха отличието в категорията „Туризъм, култура, фестивали и традиции“ съответно за средна и малка община

Банско съумява да запази и да увеличи своето присъствие като предпочитана целогодишна дестинация, коментира Икономов

 

Кметът на Дупница инж. Методи Чимев е сред наградените градоначалници в националното онлайн гласуване, инициирано от национално издание. Управниците на Казанлък, Дупница и Банско се класираха на първите места в категорията „Туризъм, култура, фестивали и традиции“, съобщиха от общинския пресцентър.

Георги Икономов

В раздел „Малка община“ призът е за градоначалника на Банско Георги Икономов, в раздел „Средна община“ – за кмета на Дупница инж. Методи Чимев. В раздел „Голяма община“ отличник е градоначалникът на Казанлък Галина Стоянова. Наградите им връчи министърът на туризма Николина Ангелкова.

Наградите  връчи министърът на туризма Николина Ангелкова.

Кметът на Банско Георги Икономов получи приза „Кмет на годината 2018” в категорията „Туризъм, култура, фестивали и традиции”. Това се случи по време на официалната церемония, където градоначалникът бе награден в една от общо 10-те категории. Конкурсът стартира на 5 ноември, като всеки гражданин имаше право да даде гласа си онлайн за всеки един от 265-имата кметове.

„Оценката на гражданите, гласували именно Банско да бъде носител в категорията „Туризъм, култура, фестивали и традиции”, е оценка за действията ни в сферата на туризма и културата. Факт е, че Банско съумява да запази и да увеличи своето присъствие като предпочитана целогодишна дестинация както за нашите сънародници, така и за чужденците. Факт е, че имаме какво да покажем – през прекрасните условия за зимен и летен планински туризъм, през разнообразните и атрактивни фестивални формати, през качествения туристически продукт, през гостоприемството на банскалии, през китните спокойни улички и съхранения фолклор. Затова благодаря на организаторите от Кмета.бг и на гражданите, които са гласували за нас. Банско, честита награда!”, заяви Икономов от сцената на събитието.

Това е втората награда за Икономов от конкурса „Кмет на годината”. Припомняме, че през 2015 година той отново бе отличен в категорията „Съхранена история и култура”.