Hyundai i20: най-надеждният малък модел за 2019

Hyundai i20 спечели титлата „Най-добър малък автомобил“ в доклада на TÜV за 2019 г., публикуван от AUTO BILD. С процент на дефекти от едва 3% Hyundai i20 си запазва челната позиция в сегмента на малките.

В общата класация i20 се класира на 7-мо място, изпреварвайки представителите на много други производители. Това е резултат, който преди всичко води дивиденти за потребителите на нови и употребявани автомобили, защото показва високите стандарти за качество, заложени от Hyundai. В допълнение към финансовата сигурност, обещанието за качество осигурява защита от аварии и допълнителни посещения в сервиза.

За доклада AUTO BILD и TÜV оценяват резултатите от 8,8 милиона общи инспекции за периода от юни 2017 до юни 2018. Автомобилите са групирани по дата на производство и съпоставени с други категории автомобили като компактни автомобили срещу спортни автомобили, ванове и високопроходими модели.

Докладът на TÜV разделя автомобилите на 2- и 3-годишни, 4- и 5-годишни, 6 и 7-годишни, 8- и 9-годишни, 10- и 11-годишни. Победителят във всяка категория е автомобилът с най-малко повреди. Тези с най-малък процент дефекти се класират в топ 10 в общото класиране.
Източник: autobild.bg