Кметът Котев даде начало на Балканския младежки фестивал в Сандански, изви се хоро

Стартира 23-тото издание на Балканския младежки фестивал в Сандански. Фестивалната програма започна с празнично и пъстро шествие по главната улица „Македония“ до Дома на културата, където се изви Балканско младежко хоро.

С церемония по посрещане на доброволците и знамето на фестивала стартира 23-тото издание на Балкански младежки фестивал „Младостта на Балканите“ в Дома на културата в град Сандански. Начало на фестивала, обединяващ младежи от Балканите, даде кметът на община Сандански Кирил Котев. „За нас е изключителна чест и удоволствие да ни гостувате в Сандански! Пожелавам много приятни емоции на всички млади участници. Сигурен съм, че ще успеете да покажете своя талант. За нас всяко издание е незабравимо и вълнуващо и се надявам и за всички вас да е така.

Успех на фестивала“, каза още от сцената Кирил Котев, който поздрави всички в залата на Дома на културата. Приветствие отправи и Атанас Стоянов – народен представител. Сред официалните гости бе и зам.-кметът на община Сандански Зорица Органджиева. Вечерта бе изпълнена с настроение и започна с хореография на доброволците и продължи с изпълненията на местни самодейни състави от град Сандански и изпълнители и артисти от Сърбия, Испания, Гърция, Румъния, които затвърдиха максимата, че младите са бъдещето и настоящето.