Водени от треньора Стоян Тросков, „Малеш” „разкъсаха” на 4  „Авангард” в Бачево

„Авангард” (Бачево)

„Малеш” (Микрево) се отчете с победа в мач срещу „Авангард” (Бачево) от 11-ия кръг за първенството на четвърта лига от областната група „Струма”. Момчетата на Стоян Тросков победиха с 4:1. Тази среща се игра при изключително тежки условия при непрекъснат снеговалеж. Снегът попречи на футболистите на двата отбора да покажат истинските си възможности, бяха категорични от публиката. Течеше първата минута на срещата и Благой Якимов от гостите отне топката в средата на терена, насочи я към бързоногия Венцислав Стоянов, който с орлов поглед видя свободния Георги Дончев в наказателното поле на домакините, насочи топката към него и резултатът бе открит за 0:1. Това се отрази зле на футболистите на домакините, които се стъписаха от ранно отбелязания гол в тяхната врата. В 10-ата минута след поредна отлична атака на гостите Благой Якимов овладя кълбото в централната зона, насочи го към Радослав Пецанов, той се понесе директно към вратата на домакините и от 15-16 метра го изпрати в долния ляв ъгъл зад стража на „Авангард” за 0:2. Като по чудо Георги Дончев и Венцислав Стоянов не успяха отблизо да огорчат отново стража на домакините. Последните 15 минути от първото полувреме бе за отбора на домакините. На два пъти вратарят Александър Велев от „Малеш” показа класа и отрази ударите на нападателите на „Авангард”. Вътрешният халф на „Малеш” Васил Ташев получи контузия и старши треньора на гостите Стоян Тросков пусна в игра младия Йордан Марков.
След почивката първи стигнаха до отбелязване на гол домакините в 59-ата минута, след като след недобре изпълнен аут кълбото попадна в нападател на „Авангард” и резултатът бе намален за 1:2. Футболистите от Бачево се опитаха да върнат още един гол и да стигнат до нещо успешно, но защитата на „Малеш” бе много стабилна и изпълнявайки указанията на наставника си отвън, парираше навреме усилията на противниковите футболисти. В 67-ата минута при бърза контраатака на „Малеш” Георги Латровалиев овладя кълбото, тръгна директно към вратата на домакините, излъга изпречилите му се защитници и го насочи в долния ляв ъгъл зад стража на „Авангард” за 1:3. Мартин Подгорски зае мястото на Георги Латровалиев, като целта на наставника Стоян Тросков бе да се освежи отборът. В 86-ата минута Благой Якимов (с много добри прояви в този двубой) след атака по левия фланг насочи топката към Подгорски и той отблизо я изпрати в мрежата за 1:4.
„Продължаваме да сме първи в групата с две точки преднина пред следващия ни по петите отбор на „Перун” (Кресна). Давам висока оценка на всички футболисти, на които гласувах доверие в този мач, записвайки девета поредна победа от десет изиграни мача. Както е известно, по програма в един кръг всеки отбор почива. Следващият ни мач ще бъде в неделя от 15 часа на стадиона в Микрево срещу миналогодишния първенец на групата отбор на Белица”, сподели Стоян Тросков.