20 см сняг затрупа Долна баня, служители на общината отстраниха огромен паднал клон

30 000 лв. е осигурила общината за снегопочистване на пътища и улици

Първият сняг вече радва и жителите на Долна баня. С около 15-20 сантиметра осъмна рилският град. Снеговалежът, който започна още в неделя и валя през цялата нощ, вече спря и дори изгря слънцето. Температурата на въздуха в 9 часа бе 0 градуса. Мокрият сняг създаде и някои проблеми – скъсани кабели и паднали клони и дървета.

Огромен клон от плачеща върба падна сутринта под тежестта на мокрия сняг в началото на улица “Бистришка”, до моста на река Долнобанска Бистрица и голям късмет е, че няма инцидент или нещастен случай. Работници от общината своевременно започнаха почистването на пътя от падналото дърво и осигуряване на нормално движение на автомобили и хора. Засега няма проблеми с осигуряването на общината с електрически ток, вода и други комуникации.

30 хиляди лева е осигурила за този зимен сезон общината за снегопочистване на пътища и улици и създаване на нормални условия. През миналата година бяха закупени и два специализирани автомобила за снегопочистване и опесъчаване. Този сезон за снегопочистването ще се грижи техниката на общинската фирма “Долна баня строй” и фирмата “Механизатор” на Светослав Костадинов.

Всички пътища и улици тази сутрин са почистени, нормално е движението на автомобили по главната улица “Търговска” и по пътя от град Костенец за Боровец и Самоков.