Златен и бронзов медал спечелиха студенти от ЮЗУ „Неофит Рилски” на Националния университетски шампионат по лекоатлетически крос

В благоевградския парк „Бачиново” се проведе Националният университетски шампионат по лекоатлетически крос есен – 2018. В спортното събитие, организирано от Югозападния университет „Неофит Рилски” и Асоциацията за студентски спорт „Академик”, участваха над 60 състезатели от 10 висши училища.

В индивидуалната надпревара при мъжете на 6 километра студентът от ЮЗУ „Неофит Рилски” Иво Балабанов се представи отлично и успя да спечели златния медал, пресичайки финалната линия за 19,03 минути. На второ място се нареди Християн Стоянов от Софийския университет „Св. Климент Охридски”, а третото място завоюва представителят на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий” Стоян Владков. В отборното класиране при мъжете на първо място се нареди отборът на СУ „Св. Климент Охридски”, на второ място се класираха ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, а третото място бе за Националната спортна академия. В индивидуалното състезание на 2 километра при жените представителката на ЮЗУ „Неофит Рилски” Кристина Иванова спечели бронзов медал, като беше изпреварена от Моника Георгиева от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий” и Силвия Георгиева от Шуменския университет „Епископ Константин Преславски”, заели съответно първо и второ място. В отборното класиране шампионки станаха жените на ШУ „Епископ Константин Преславски”, за второто място се пребори отборът на СУ „Св. Климент Охридски“, а третото място спечелиха студентките на ПУ „Паисий Хилендарски”. Отборът на ЮЗУ „Неофит Рилски” в състав Кристина Иванова, Лилиана Гоцева, Даяна Пенева и Боряна Цветкова се класира на пето място.