Цветан Цветанов проведе среща с Жан-Мишел Фоверг

Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов и членовете на комисията Димитър Лазаров, Мустафа Карадайъ и Филип Попов се срещнаха днес в Париж с председателя на Групата за проучване по въпросите на сигурността във френското Национално събрание Жан-Мишел Фоверг.

Българската делегация запозна Жан-Мишел Фоверг със законодателните инициативи в сектор „Сигурност“ в България, както и с усилията на страната ни за опазване на външната граница на ЕС. „С изградения капацитет и придобития през годините опит България гарантира охраната и контрола на границите си и е изпълнила всички технически критерии за присъединяване към Шенген“, отбелязаха българските делегати. На свой ред Фоверг изрази подкрепа за усилията на България за присъединяването й към Шенгенското пространство, като подчерта признателността на френската страна за ефективността на България при опазването на външната граница на ЕС.

Участниците в срещата се обединиха около мнението, че е нужно все по-интензивно парламентарно сътрудничество по темите от сектор „Сигурност“, като подчертаха отличната съвместна работа и обмен на опит между правоприлагащите служби на България и Франция, предадоха от пресцентъра на Народното събрание.