Треньорът на „Германия” (Сапарева баня): Съдийството на Николай Йорданов беше поръчково, не приех ръката му

Атанас Стоилов

Атанас Стоилов е изгонен от резервната скамейка и наказан да не ръководи футболния отбор за 1 мач

„Съдийството на Николай Йорданов в мача срещу „Септември” (Симитли) беше поръчково”, заяви наставникът на „Германея” (Сапарева баня) Атанас Стоилов. Според него не е имало добър футбол на терена заради арбитъра. „Лично Николай Йорданов дойде при мен да ме попита какво искам, след като реагирам, и ми подаде ръка, която аз не приех. Веднага след това той си позволи да ме изгони от резервната скамейка, в резултат на което ме наказва ДК на ЗС на БФС-София да не ръководя отбора си в един мач. На почивката моите футболисти заявиха, че не искат да доиграят срещата, защото са напълно демотивирани с оглед събитията на терена благодарение на „отличното” съдийство на главния съдия Николай Йорданов.
Иначе мачът започна с териториален превес за отбора на „Септември” (Симитли), защото до момента те имаха само 13 точки. Течеше първата минута, когато Лъчезар Давков с топовен изстрел разтресе гредата зад стража на гостите. В 15-ата минута Кирил Георгиев простреля вратаря на „Германея” за 1:0, възползвайки се от колективна грешка на защитата им.
След почивката отново по-добрият отбор на терена бе този на домакините. В 65-ата минута след добро разиграване пред наказателното поле на гостите Лъчезар Давков изпрати топката в мрежата за 2:0. В самия край на срещата след центриране в наказателното поле на гостите Кирил Домозетски направи резултата класически за 3:0.
След тази победа отборът на „Септември” (Симитли) е на 13-о място с 14 точки, а този на „Германея” – на 11-о с 20 точки.