В Долна баня осветиха втора икона от Украйна

Въпреки студеното и дъждовно време от ранни зори енорийската църква “Успение на Пресвета Богородица” в Долна баня се изпълни с миряни за големия християнски празник в чест на Пресвета Богородица.

Въведение Богородично по традиция е особено тачен и почитан от долнобанци и местните родове. Сред богомолците в храма отново имаше деца и младежи от рилския град, дори цели семейства.

Тържествена света литургия отслужиха енорийският свещеник ставрофорен иконом Пламен Димитров и неговият син свещеник Емануил Димитров, а по традиция църковната служба украсиха със своите песнопения жените от църковния хор с ръководител Румяна Дамянова.

След църковната служба за здраве и благополучие в долнобанските семейства свещениците извършиха тържествен водосвет и осветиха още една от най-новите икони на долнобанската църква “Въведение Богородично”, която отново е донесена от Украйна. Десетки миряни си взеха свето причастие, след което и нафора от свещениците. Всички се поръсиха със светена вода и пожелания за здраве и благоденствие.

По традиция за здраве и благополучие миряни раздадоха в храма благословена постна храна.