Купон на макс! Избраха Боряна Троянска за кралица на зелника, Атанаска Тодорова меси най-вкусната баница със сирене

Латинка Костадинова почерпи за рожден ден с маркови бонбони и уиски, кметът на Долна баня Владимир Джамбазов почерпи туристите с червено вино

 

С традиционния празник на долнобанската баница и младото вино завърши тазгодишният активен сезон на туристите от дружество “Ибър” в рилския град.

Рожденичката Латинка Костадинова (вляво) и нейната приятелка Елисавета Генчева почерпиха всички присъстващи на празника с маркови бонбони, уиски и домашно притотвен вкусен щрудел.

Да сподели празничното настроение на долнобанските планинари, в хижа “Гергиница” дойде и кметът на община Долна баня Владимир Джамбазов, който поздрави всички присъстващи и ги почерпи с червено вино.

Майсторите на вино и баница Мито Маринков и Цветанка Широкодолска

Празникът бе открит от председателката на туристическото дружество Елена Сухарева. Тя обяви състава на двете журита, чиято задача е да класират участниците в двете категории – долнобанска баница и тазгодишно младо вино.

Станислав Свиленов със семейството си на празника. Съпругата Милена Мачканова – директор на Центъра за настаняване от семеен тип на деца „Констанца Ляпчева” в Долна баня и двегодишната им дъщеричка Йордана и тяхната компания
Празнично многотактово хоро се изви в столовата на хижата.

Подробности в печатното издание