Втори ден отстраняват паднали скали около дерайлиралия локомотив в Кресненското дефиле, автобуси смениха отменените влакове

Продължава работата на аварийните екипи на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ) по отстраняване на скалните късове, паднали в района на с. Черниче в Кресненското дефиле.

Заради 50-тонна скала дерайлира пътническият влак за Петрич, а 8 души бяха ранени. Разбиването на големите скални маси и тяхното отстраняване от трасето продължава при проливен дъжд и ниски температури. До възстановяване на движението пътниците между Благоевград, Петрич и Кулата се движат с автобуси по разписанието на отменените влакове и обслужват всички гари и спирки по маршрута им на движение.

Снимки: Бгнес

Дерайлиралият локомотив е наместен на релсите и дръпнат назад, на 2 м от 50-тонната скала. Той трябва да бъде извозен до гара Черниче, след което ще започне работата по възстановяването на около 100 м железен път.  Същевременно стана ясно, че състоянието на пострадалите при инцидента с влак край село Черниче е добро. Трима души са останали в болница – помощник-машинистът, който има комоцио, началник-влакът, който е с разкъсна рана и е в ортопедията, пътник, който също е с разкъсна рана на главата. Тримата в момента се лекуват, като са в добро общо състояние.