Треньорът на „Марек Юнион-Ивкони” Виктор Карагьозов: „Хебър” е фаворит на хартия

Дупнишките волейболисти са пределно мотивирани да изиграят силен мач срещу фаворита за титлата.

„Марек Юнион-Ивкони” посреща „Хебър” (Пазарджик) в един от най-трудните си мачове от началото на сезона. Предстоящият съперник на дупничани започна ударно първенството и според мнозина от специалистите именно тимът от Пазарджик е основен фаворит за титлата. „Хебър” е убедителен лидер и е единственият отбор, който е спечелил и петте си мача досега, като при това е постигнал категорични и чисти победи с 3:0 или 3:1 гейма, събирайки пълния комплект от 15 точки.
Дупнишкият клуб също започна сезона по много добър начин и се намира на трето място в Суперлигата с 10 пункта (4 победи и 1 поражение). Марекчани се наложиха с по 3:2 гейма над класните състави на „Добруджа” и „Пирин” (Разлог), а в последния кръг размазаха „Миньор” при нелекото си гостуване в Перник и настроението в лагера им е приповдигнато.
„Надявам се да покажем това, което можем. Възможностите, които имаме, изобщо не са малко. Ще се противопоставим на съперника ни много сериозно. На хартия „Хебър” е фаворит, но ние също имаме своите достойнства и ще дадем всичко от себе си, за да го преодолеем. Хубаво е, че нашите фенове са доволни от началото на сезона и победите, които постигнахме”, каза пред „Вяра” наставникът на „Марек Юнион-Ивкони” Виктор Карагьозов.
За тежкия двубой той няма да може да разчита на угандиеца Катбарт Малинга. Срещата е днес от 18,30 часа в Спортната зала в Дупница и волейболистите се надяват, че техните верни фенове отново ще ги подкрепят по познатия пламенен начин.