С футболен турнир в памет на Георги Стоянов събират средства в помощ на 15-годишната Йоана от село Яворница

4-ти детски футболен турнир в памет на Георги Стоянов-Банката ще се проведе в зала „Арена Петрич“ тази събота. Началният час на събитието е 09,00, а турнирът ще бъде част от редицата благотворителни инициативи в помощ на 15-годишната Йоана от село Яворница.
Участие в турнира ще вземат общо шест отбора с по десет играчи – тези от петте основни училища от града и един отбор от училището в село Марикостиново. Участниците са родените набор 2008-2009 г., отборите започват с пет полеви + един вратар и 4 резерви.
Участващите отбори ще бъдат по три, разпределени чрез жребий в две групи, като ще играят всеки срещу всеки. Всеки мач се състои от две полувремена по 10 минути. Първите два отбора от всяка група продължават на полуфинали. Победителите ще играят финал, а загубилите мач – за трето и четвърто място. Участниците ги очакват и индивидуални награди – най-добър вратар, голмайстор и най-полезен играч.
Входът за турнира е свободен за всички. На входа ще бъде поставена кутия за дарения в помощ на Йоана, която наскоро беше диагностицирана с онкологично заболяване и се нуждае от лечение в чужбина.
„Нека всеки, който има възможност и желае, да пусне колкото може: един, два, пет лева. За Йоана точно сега това означава много, а може би и всичко – нейният живот!“, призоваха момчетата от фенклуб Blue Boys.