Mercedes-AMG готви още по свиреп GT R

Спортното подразделение на Mercedes – AMG, показа първа снимка на модела Mercedes-AMG GT R PRO. Неговата световна премиера ще се състои по време на автосалона в Лос Анжелис, стартиращ на 28 ноември.

Стандартният Mercedes-AMG GT R излезе още през лятото на 2016 г. Топ-моделът в семейството  AMG GT получи подобрения в аеродинамиката и шаси със завиваща задна ос, с което по-късно се обзаведоха и останалите версии на модела. Под капака на спортното купе е поставен 4,0-литров битурбо V8 двигател с мощност 585 к.с. и 700 Нм въртящ момент.

Засега германският производител не съобщава никакви подробности за бъдещата PRO-версия. Единствено беше съобщено, че тя е получи технологии от състезателни автомобили. Според неофициални информации, мощността на двигателя е увеличена с около 50 к.с., а освен това е намалено теглото и е пренастроено окачването.

Заради камуфлажа промените във вънншия вид не се виждат ясно, но все пак си личи по-масивната предна броня, както и по-големи сплитер.

Известно е, че Mercedes-AMG GT R ще бъде ориентирано към каране на писта, но автомобилът има сертификация за движение по обществените пътища. Всъщност, тази версия ще се предлага като стандартен модел на марката, тъй като за състезания Mercedes използва модификациите AMG GT3 и AMG GT4.

 

 

 

 

 

 

Източник: topgear.bg