Лаборантката Ивелина Дамянова очарова долнобанци с 37 стихотворения, дъщеря й Радослава подари картина на читалището

  • Стихове от дебютното издание прочете началната учителка Анета Спасова

  • Срещата започна по стар български обичай с хляб и сол и завърши с приятен коктейл

 

“Нежност, красота и любов, облечени в стихове и картини, са събрани в стихосбирката на Ивелина Дамянова. Тя представи творчеството си на вълнуваща среща в Долна баня.

„От думите й прозират естественост, вълнение, любов, нежност, тъга и в същото време – оптимизъм!” С тези думи започна представянето на дебютната стихосбирка на долнобанската поетеса Ивелина Дамянова със заглавие “С оптимизъм” секретарката на Народно читалище “Рила – 1898” Даниела Методиева в читалнята на библиотеката.

Младата авторка е събрала в своята първа творба общо 37 стихотворения, а рисунките, поместени в стихосбирката, са дело на нейната голяма дъщеря Радослава. Тя е сътворила картини, които са намерили своя дом на корицата и на страниците на изданието. Радослава Дамянова е възпитаничка на школата по рисуване към долнобанското читалище с ръководител Маргарита Стефанова – дългогодишна секретарка, а сега председател на читалищното настоятелство. Тя подари на долнобанското читалище нарисувана от нея красива картина с морски сюжет.

Развълнувана и в същото време радостна и щастлива от срещата със своите почитатели, авторката Ивелина Дамянова представи накратко своята дебютна стихосбирка, разказа как и кога се раждат стиховете, като не пропусна да благодари на хората, които са й помогнали в реализацията на изданието.

Стихове от дебютното издание пред присъстващите прочете Анета Спасова – нейна приятелка и начална учителка в Средно училище “Неофит Рилски”.

След като младата авторка получи сърдечни поздравления за своя дебют и пожелания за нови творчески върхове, тя получи подарък красиви цветя, след което естествено раздаде и автографи.

Ивелина Дамянова е родена в Ботевград, но е израснала в село Врачеш. Завършила е средното си образование в Природоматематическа гимназия “Асен Златаров” и в момента продължава образованието си в Университета по библиотекознание и информационни технологии в София. Омъжена е в Долна баня и заедно със съпруга си Иван Дамянов се радват на две дъщери. Работи като лаборантка във Винзавод – Долна баня. Срещата започна по стар български обичай с хляб и сол и завърши с приятен коктейл.