Д-р Здравка Методиева

Петрич става част от Националната кампания на Асоциацията на пациентите с ревматоиден артрит „Кажи не на страха, попитай ревматолог“. В града ще бъде проведен безплатен скрининг за ревматични заболявания, който цели ранна диагностика и навременно лечение. Петрич е седмият град в страната, в който гостува кампанията. Тя се провежда с официалната подкрепа на д-р Даниела Дариткова-Проданова, председател на Комисията по здравеопазване към 44-тото Народно събрание на РБ, под патронажа на община Петрич, с подкрепата на Националната здравноосигурителна каса, Института за здравно образование. По данни от социологическото изследване „Нагласи и предизвикателства пред пациентите с ревматични заболявания“ поставянето на диагноза закъснява средно между 5 и 10 години. Закъснялата диагноза повишава риска от инвалидизация, при това в млада възраст. Това се явява следствие от ненавременното разчитане на симптоматиката и закъснелия достъп до ревматолог. Кампанията е насочена към хората в активна, работоспособна възраст, при които ранната диагностика е от съществено значение.
Медицинският специалист, който ще извърши прегледите, е д-р Здравка Методиева. Тя е единственият ревматолог в Югозападна България, лекар с няколко специалности – ревматология, кардиология, физиотерапия и „Вътрешни болести“. Прегледът включва оценка на оплакванията, оглед на опорно-двигателния апарат, консултация по досегашни изследвания. Прегледите са за пациенти без поставена диагноза.

2 КОМЕНТАРИ

  1. Безплатно е за пациентите,съгласно чл.52 от Конституцията на РБ,но тази лекарка никога не прави нищо безплатно,за това питам/защото не сте написали/-колко лв за преглед ще получи тя он Здравната каса или от др.държавно място,искам да зная,защото съм ощетяван двойно от същата преди години….имам и документи от нея и здравната каса,как на здравноосигурен иска и взима няколко десетки ЛВ,за преглед,а после пуска искане и до Здр.каса -Благоевград за същите прегледи,като използва направлението от Личен лекар и взима още повече пари от ЗК.Това е уточно от документална проверка на директора на Здравната каса,в отговора до мен,но излъгаха че нямала в момента договор с тях и не я санкционираха,както правят на др.лекари.Лично аз, заради нейни близки,мои добри познати,не написах жалба до Министерството на здравеопазването и не публикувах документите в някоя ТВ.Идвала ми е в къщи на преглед-взимаше мн. скъпо и не дава никакъв документ…..Бях добър и не я злепоставих,но ако се наложи и пак така прояви алчност,няма да прощавам…

  2. Продължение:Не беше издала важен протокол за ТЕЛК,за който си платих на нея на ръка,поради което ме върна комисията на ТЕЛК-Благоевград и това ми попречи за освидетелстване % инвалидност.Така,че аз лично не вярвам на тази лекарка повече.

Comments are closed.