Общинските съветници Иво Саев и Васил Русаков от Кюстендил  и Николай Мертекчийски от Сапарева баня участваха в национален форум на Предприемачи ГЕРБ

В Бюджет 2019 са предвидени с 5 млрд. лв. повече разходи в сравнение с 2018 г., заяви Цветан Цветанов

 

Над 150 предприемачи от цялата страна взеха участие в третия национален форум на структурата на ГЕРБ. Трима представители на Предприемачи ГЕРБ от Кюстендилска област присъстваха на събитието, чиято основна тема бе „Предприемачество. Развитие. Перспектива”.

Общинските съветници Иво Саев и Васил Русаков от Кюстендил, Николай Мертекчийски от ОбС – Сапарева баня взеха участие в различни дискусии по актуални теми за бизнеса – икономическа среда, образование, административна реформа, енергийна и транспортна сигурност. Сред дискутираните теми по време на форума бяха също: „Стимулиране на предприемачеството. Нови финансови механизми“, както и „Макроикономически процеси“. А сред лекторите се откроиха Росен Желязков – министър на транспорта, зам.-министрите Таня Михайлова, Жечо Станков и Зорница Русинова, евродепутатът Ева Майдел, Богдан Мирчев от фондация „Ханс Зайдел“ и др.

Националния форум откриха зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, председателят на Предприемачи ГЕРБ Валя Чилова, кметът на Бургас Димитър Николов и Димитър Бойчев – областен координатор на политическата сила в Бургас.

Пред присъстващите Цветанов посочи, че БСП нямат истинска визия за България и алтернативни решения за бъдещето на страната. „Политическите ни опоненти използват всякакви средства, включително и популизъм, за да осъществят мечтата си – предсрочни избори. Предсрочните избори обаче означават нестабилност и спад на инвестициите“, обясни той. По думите му БСП не подкрепят решенията на управляващите, защото имат указания да дискредитират всички добри политики. Цветан Цветанов коментира още, че в Бюджет 2019 са предвидени с 5 млрд. лв. повече разходи в сравнение с 2018 г. и това няма по никакъв начин да се отрази на дефицита. „Какъв е отговорът на БСП – предлагат алтернативен бюджет, но не казват откъде ще дойдат нужните средства за него“, заяви зам.-председателят на ГЕРБ. Той посочи, че много често, когато БСП представят „Визия за България“, представящите са повече от гражданите и че това е оценката на хората за БСП.

Пред предприемачите Цветанов отбеляза още, че добрата работа на приходните агенции и отличните икономически показатели на страната ни дават възможност да се увеличат както доходите на гражданите, така и държавните средства във всички сфери. Зам.-председателят на партията и председател на ПГ ГЕРБ сподели още, че очаква на европейските избори догодина антиевропейското говорене да ескалира. „Но наша обща цел трябва да бъде да запазим стабилността и икономическото развитие в ЕС“, подчерта Цветанов.

За първи път, като част от събитието, се проведе изложение на български бизнеси от цялата страна. Предприемачите изложиха свои продукти и информационни материали, представиха фирмите си и поставиха начало на нови бизнес контакти. Поради големия интерес от страна на участниците организаторите от ПГЕРБ обещаха да проведат второ, по-мащабно издание.