Полицаи разбили погрешка домовете на баби при днешната спецакция

Снимка: novini.bg

Ще бъдат създадени на местно ниво комисии с цел по-доброто осигуряване на обществения ред и сигурност, съобщи на брифинг министърът на вътрешните работи Младен Маринов след заседанието на Националния съвет за превенция на престъпността.

Целта е да се засили на местно ниво координацията между институциите, за да има по-голяма превенция на определени места, обясни министър Младенов, предаде репортер на Novini.bg.

Има ефект от предприетите мерки до момента, съобщи и вицепремиерът Красимир Каракачанов. Ролята на мобилните екипи, които обикалят в населените места, в които няма полиция, е голяма и видна, заяви той.

1514 души са назначени в МВР от началото на мандата на правителството, отчете Каракачанов. Българският полицай трябва да има самочувствие, трябва да бъде уважаван, а не обиждан и ухилван, каза още вицепремиерът.

Красимир Каракачанов заяви, че се подготвят законодателни промени, които целят хората, които не са платили глобите си, да полагат общественополезен труд.

Вицепремиерът коментира също така и новината, че в багажа на Ангел Джамбазки е открит пистолет на Летище София. Той заяви, че Джамбазки просто е забравил законно притежаваното оръжие в сака си.

Относно информация, че по време на проведената днес акция срещу група за наркоразпространение са разбити апартаменти на две възрастни жени, зам. главният секретар на МВР Георги Арабаджиев заяви, че е започната вътрешна проверка. Той обясни, че веднага е била изпратена група, която да отстрани нанесените вреди, а пострадалите лица са проявили разбиране и са съдействали на органите на реда.

 

 

 

 

 

 

 

Източник:novini.bg