Audi показа конкурента на Tesla Model S

Германският производител Audi показа първи снимки на концептуален модел, който в серийния си вариант след време би се конкурирал с Tesla Model S, както и с други електрически седани. Прототипът носи името e-tron GT, като световната му премиера ще се състои на автосалона в Лос Анджелис тази седмица.
Както и в случая с електрическия кросоувър e-tron quattro, на първите официални снимки машината е покрита с камуфлаж, но той не може да скрие факта, че в Audi са се отказали от традиционния седан и са заложили на лифтбек с 5 врати. На външен вид електромобилът до голяма степен напомня на Audi A7 Sportback, така че не е изключено, серийният вариант да се казва  Audi e-tron Spaceback.

Любопитното е, че да разлика от кросоувъра e-tron при лифтбека се използват стандартни външни огледала, а не камери. Засега липсват технически детайли за електромобила, но по неофициални информация, Audi e-tron GT е построен на платформата на бъдещото Porsche Taycan, което ще бъде показано догодина.

Топ-версията на втория изцяло електрически модел на марката ще получи 2 електромотора със съвкупна мощност 600 к.с. Благодарение на тях ускорението от 0 до 100 км/ч ще отнема 3,5 секунди, а пробегът с едно зареждане ще е около 600 км.0 до 100 км/ч ще отнема 3,5 секунди, а пробегът с едно зареждане ще е около 600 км.

 

 

 

 

 

Източник:topgear.bg