Кметът на Дупница Методи Чимев става Дядо Коледа, победителите в конкурс за коледна украса получават по 250 лв.

За поредна година кметът на община Дупница инж. Методи Чимев ще влезе в ролята на Дядо Коледа за три дечица от общината. От 4 декември във фоайето на общинската администрация ще бъде поставена кутия, в която малчуганите да пускат своите писма с желания за подарък. На 20 декември ще бъдат изтеглени имената на печелившите, които ден по-късно по установена традиция ще получат подаръците си в кабинета на инж. Чимев. Изрично условие е подаръкът да бъде детска играчка, като бъдат посочени и данни за контакт.

Конкурс за най-добра коледна украса отново обявява община Дупница. Както и миналата година, най-красиво украсените външно частен дом, търговски обект и обществена сграда ще получат награда. “Идеята е повече хора да се включат, за да се усеща празничното настроение. Това са едни от най-хубавите семейни дни и трябва сами да си ги направим още по-приятни. Всеки победител ще получи по 250 лева, но не парите са най-важното в случая, а идеята да направим родната къща или работно място носител на коледния дух. Преди това каня всички да заповядат заедно да запалим коледните светлини в понеделник”, лаконичен бе инж. Чимев.

Желаещите да се включат в конкурса могат да го направят, като се обадят на 0701 592 46 или 0876 30 66 00 до 17 декември, като посочат адрес и телефон за контакт. Комисия ще направи проверка и ще обяви победителите.

Както писахме, тържественотo запалване на коледната елха на пл. “Свобода” ще бъде на 3 декември от 17,30 часа. В празничната програма ще се включат ДЮФА „Дани”, “Арт Поп”, ВГ към ОУ “Евлоги Георгиев”, Денсформация “Меджик”, сборна група кукери от с. Джерман към НЧ “Продуба 1926” и, разбира се, с участието на самия Дядо Коледа.