Lincoln Aviator: американският GLS

На изложението в Лос Анджелис Lincoln ще представи своя ултралуксозен 7-местен SUV Аviator. Колосът използва нова платформа със задно задвижване и ще бъде предлаган с бензинов мотор и като Plug-in хибрид.

При „електрифицираната“ версия, която ще носи името Aviator Grand Touring, електродвигател ще бъде комбиниран с 3-литров twin-turbo V6 – този тандем ще предоставя системна мощност от 450 к.с. В режим изцяло на ток Grand Touring ще може да изминава минимум 50 км. „Чисто бензиновият“ 3-литров двигател ще бъде комбиниран с 10-степенна автоматична трансмисия и ще разполага с 400 „коня“.

Автомобилът ще има адаптивно въздушно окачване за максимален комфорт на пасажерите. То ще използва камера, която ще засича неравностите и ще се адаптира така, че минимално да раздрусва хората в купето. Клиренсът ще може да варира в диапазон от 80 мм.

Aviator ще разполага с асистент за движение в задръстване, автоматично спиране при движение на заден ход, активен паркинг асистент и други иновативни асистиращи системи. Луксозният SUV ще може да използва смартфона за отключване, заключване и стартиране на автомобила. До четири смартфона ще могат да бъдат свързвани с колата. Ако батерията на телефона „умре“, шофьорът ще може да вкара код от външна клавиатура, за да получи достъп до колата, както и да ползва централния тъчскрийн, за да стартира двигателя.

 

 

 

 

 

 

Източник: autobild.bg