Избраха 21-годишната Ивана Тренчева от Разлог за Мис Волейбол, призна: Капризна съм за мъже и храна

  • 180-см Ивана изучава “Международни отношения” в Университета на Западна Вирджиния с пълна стипендия

 

21-годишната Ивана Тренчева от Разлог бе наградена с короната на Мис Волейбол 2018  на бляскава церемония в Образователно-спортен комплекс “Лозенец”.

Наградата на Мис BGvolleyball.com 2018 връчи бившият капитан на националния отбор Димо Тонев.  Ивана е висока 180 см. Тренира волейбол от 11-годишна, като неин първи треньор е Иван Дурев. Състезателката, която може да играе и като посрещач, и като диагонал, поведе с голяма преднина пред съперничките си от самото начало. В момента Ивана е третокурсничка, като изучава “Международни отношения” в Университета на Западна Вирджиния с пълна стипендия. Първите две години прекарва в отбора на Южния колеж на Айдахо, с който завършва втора в Америка сред 300 колежа. Тя не успя да се прибере в България за награждаването, но изпрати видеопослание. Наградата получи сестрата на Ивана. Ето и интервю с Ивана пред bgvolleyball.com:

– Кои са трите думи, които най-вярно те описват?

– Упорита, харизматична и понякога – дори нереално амбициозна.

  • С какво друго би се занимавала, ако не се беше насочила към волейбола?
  • Много харесвам хуманитарните науки като психологията. Предполагам, че щях да съм студентка в някой университет в България, но определено животът ми нямаше да бъде така вълнуващ без спорта.
    Какви качества според теб трябва да притежава една Мис?

 

  • Далече съм от мисълта за елементарен отговор като “просто” красива. Със сигурност само фактът, че обществото гласува и избира кой да спечели това призвание, говори, че трябва да впечатлиш хората с нещо повече. Да бъдеш не само модел на подражание, а също и отдаден спортист, умеещ да показва правилно поведение – дали в социалните мрежи, или където и да било, със съответно добре поддържана визия.

 

  • Твоята дефиниция за красота?

 

  • Съчетание между добре поддържана външност и богата душевност.

 

  • Какво според теб е да си истинска жена?
    – Честно казано, все още съм млада и неопитна, за да дам пълно определение, но имам някакъв изграден модел, базиран на истинските жени около мен като майка ми и сестра ми. Борбена, зряла, компетентна и най-важното – да съумее да запази достойнството и морала си. И да може да готви, естествено (смее се).
  • Какво присъства най-често в менюто ти?
    – Както би подхождало за един спортист – меню с богати на протеин, въглехидрати, витамини храни и напитки.
  • Спазваш ли диети? Има ли нещо, на което не можеш да устоиш?
  • Не бих го нарекла точно диета, защото си хапвам от всичко, но не прекалявам, разбира се. За щастие имам приятели в тази област, които ме съветват как да се храня по правилен начин. Определено сладоледът е моят опиат, особено в Америка. Съотборничките ми винаги се шегуват, че вероятно нямаме сладолед в България (смее се).
    Смяташ ли се за красива жена?
    – Доста подвеждащ въпрос. Бих казала, че си имам своите плюсове и минуси. Като се има предвид, че повечето време съм без грим и рошава (смее се). Но определено работя за себеподобряване и компенсиране на недостатъците.

 

– Колко време прекарваш пред огледалото? Като се погледнеш, какво виждаш?
– Зависи от настроението ми. Може да бъде за 5 минути, стигала съм и до 4 часа стоене пред огледалото. Харесвам какво виждам през повечето време. Но има периоди, особено след тренировка, когато не ми е до огледалото.

  • Капризна ли си и ако да, за какво?
  • Доста съм капризна по отношение на храна и мъже. Имам приоритет, който просто не може да бъде пречупен.
  • Най-голямата цел в живота ти?

    – Една – не бих определила с точност. Но искам да успея в спорта и да реализирам кариера, след като завърша образованието си. От изключително голямо значение е и да направя семейството си и родния си град Разлог и школата на „Пирин” горди с мен.