Най-скъпият всъдеход беше представен пред публика (ВИДЕО)

Модата на големите и луксозни всъдеходи не подмина и изложението в Лос Анджелис, където посетителите видяха най-скъпия автомобил от този клас. Той се казва Karlmann King, като е създаден от китайската компанията IAT. В основата на автомобила е пикапът Ford F-550.

Цената на базовия вариант на всъдехода е 2 млн. долара, но с екстрите и допълнителното оборудване тя може да скочи близо 2 пъти – до 3,8 млн. долара, което е равносилно на стойността на най-скъпите хиперколи.

За тези пари клиентът получава бронирана машина, чието тегло е около 6 тона.Под капака на това чудовище е поставен 6,8-литров V8 двигател, който развива мощност от 400 к.с. Тези параметри позволяват на Karlmann King да достигне максимална скорост от 140 км/ч. В салона всичко е много луксозно – като се започне от удобните кресла и се стигне до прибиращия се модерен телевизор. Има още малък хладилник и кафе-машина.

Създателите на автомобила вече приемат поръчки за него, като засега се предвижда производството на 25 бройки. От компанията IAT твърдят, че за готови да задоволят и по-голямо търсене от страна на клиенти на всъдехода, но всяка бройка ще се прави само при предварително внесено предплащане.

 

 

 

 

 

Източник:topgear.bg