Община Сапарева баня иска от „Красива България” 170 843 лв. за ремонт на поликлиниката

  • Анелия Ракова купува 56 кв. м от общински парцел в Овчарци за 30 лв./кв.м

  • Дупничанинът Здравко Бочуков дава 1458 лв. за имот от 243 кв.м в местността Ридо на същото село

 

От управата на планинската община ще кандидатстват за финансиране по програма „Красива България” за ремонт на поликлиниката в Сапарева баня. Проектът е на обща стойност 170 843 лв. Предвижда прилагане на мерки за енергийна ефективност за сградата – подмяна на дограма, външно саниране и вътрешен освежителен ремонт, и трябва да бъде внесен до 18 януари догодина. Общинският съвет дава съгласие за кандидатстване и осигуряване на съфинансиране със 102 505,80 лв. (60% от общата стойност на проектното предложение).

Местният парламент разреши издаване на Запис на заповед от община Сапарева баня в полза на ДФ „Земеделие”, обезпечаващ авансово плащане по договора за ремонт и модернизация на ДГ “Св. Анна” в града. Както е известно, общината реализира проект по Програмата за развитие на селските райони за основни ремонти на ДГ “Св. Анна” и филиалите й в селата Ресилово и Овчарци. Проектът е на обща стойност 1 598 699,23 лева. За детското заведение в Сапарева баня са предвидени 430 000 лв., в Овчарци – 560 000, а в Ресилово – 460 000 лв., цените са без ДДС, обясни председателят на ОбС. Предвижда се ремонт на покривите, смяна на парните инсталации, подовете. В забавачките в селата вече се работи, а в градината в Сапарева баня дейностите ще стартират напролет.

С решение на ОбС, взето на ноемврийската сесия, общината ще продаде дела си от два съсобствени имота в с. Овчарци. Анелия Ракова ще купи общинските 56 кв.м от парцела за 30 лв./кв.м.  Дупничанинът Здравко Бочуков ще закупи от общината 243 кв.м срещу 6 лв./кв.м (общо 1458 лв.). Разликата в цените е заради това, че единият имот е в рамките на селото, а другият – отдалечен, в новообразуваните имоти на местността Ридо.