Калина Митева влезе в топ 20 на „Мис Свят”

Калина Митева, която ни представя на „Мис Свят” в Китай, даде силна заявка за челните места в конкурса. 19-годишният модел впечатли журито със сценичен пърформанс на фона на музика с мотиви от родния фолклор. В тази област тя “плува” в свои води, тъй като уменията й в танците са й донесли голямата награда на фолклорен фестивал в Грузия.
Калина изпъкна и в предизвикателството Head To Head Challenge, в което всички 120 красавици, протягащи ръка към титлата „Мис Свят”, трябваше да отговарят на различни въпроси.
Те трябваше да развият тезата си на тема “Какво научихте от собствената си страна, което бихте искали да предадете като знание и в чужбина?”. Нашата девойка се отличи с кратък и точен отговор, като избра да разкаже, че именно в България се ражда кирилицата. С отговора си тя грабна и най-голям процент от зрителския вот в групата, а след нея се нареждат Белгия и Колумбия.
Засега Калина се нарежда на 20-о място по подкрепа на феновете на конкурса, като единствените европейки, които я изпреварват в класацията, са Мис Франция и Мис Русия. На първо място пък е представителката на Непал.