ЧЕЗ РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ ПРИКЛЮЧВА ПРЕЗ 2018 Г. ВАЖЕН ПРОЕКТ В БОЯНА, ДРАГАЛЕВЦИ И СИМЕОНОВО

В област Ловеч се извършват ремонтни дейности по мрежата

ЧЕЗ Разпределение България ще приключи в края на годината проект за подобряване на сигурността и качеството на електрозахранването в столичните квартали Бояна, Драгалевци и Симеоново. Проектът включва внедряване на дистанционно обслужвани електромери и обединяването им в единна система с цел да се осъществява постоянен мониторинг на мрежата. По този начин ще се следи в реално време какво е натоварването на мрежата, нивото на подаваното напрежение, ще се извършва и дистанционно отчитане на изразходваната електроенергия и ще се получава информация за честотата и продължителността на прекъсванията и за други параметри на мрежата.

 

Включването на електромерите в обща система приключва на 21 декември. По време на работата се извършват планирани изключвания на електрозахранването, за осигуряване на безопасната работа на служителите. Компанията се извинява за причиненото временно неудобство, но то ще доведе до подобрения в дългосрочен план.

 

През седмицата от 10 до 14 декември в определени населени места от област Ловеч ще се извърши кастрене на клоните покрай въздушни електропроводи. Във връзка с тях с цел обезопасяване на мрежата ще се наложат временни прекъсвания на електрозахранването в с. Малиново за периода 10-14.12.2018 г. от 08,45 до 16,00 часа, в отделни части от с. Стефаново на 10 и 11 декември от 08,45 до 16,00 часа, както и в селата Орляне и Каленик за периода от 10,00 до 15,30 часа също на 10 и 11 декември. Изрязването на застрашаващи целостта на електропроводите клони се прави периодично, за да се осигури по-стабилно електрозахранване на потребителите.