Фандъкова: Крусев работеше съвестно 

Евгени Крусев работеше съвестно, а оставката му е отговорна реакция. Така кметът на София Йорданка Фандъкова коментира оттеглянето на заместника си с ресор “Транспорт” след заседанието на Минитерския съвет.

По думите й като възложител на обществената поръчка за ремонта на ул. ”Граф Игнатиев” Крусев носи отговорност и трябва да се изяснят всички факти, довели до смяната на метериалите по трамвайното трасе. “Прокуратурата ще свърши своята работа и ще установи дали има нередности”, каза Фандъкова. Тя изтъкна, че Крусев има голяма роля в ремонтирането на столичните булеварди “Монтевидео”, “Тодор Каблешков” и други ключови обекти. “Г-н Крусев е млад човек и работи изключително отговорно. Той отговаряше за огромни проекти, но ако е бил подведен и е допуснал грешка, това ще се установи от компетентните органи”, заяви столичният кмет. Тя коментира също, че Крусев е изиграл и важна роля в модернизирането на градския транспорт. На въпрос как би отговорила на запитванията на опозицията каква ще е нейната отговорност като кмет, Фандъкова посочи, че лишаването от един от най-важните заместници, който отговаря за мащабните проекти, е доста сериозна политическа отговорност. Утре официално ще стане ясно кой ще заема поста на зам.-кмет по транспорта.

Фандъкова заяви още, че за нея е важно максимално бързо да се пусне трамваят по ул. “Граф Игнатиев”. “Очаквам до края на седмицата да бъдат внесени документите и да бъде сформирана комисията от ДНСК, за да бъде прието трамвайното трасе”, обясни Фандъкова, а на въпрос дали й харесва как върви реконструкцията на централната улица, тя отвърна, че изводи може да се правят, като приключат изцяло ремонтните дейности.

 

 

www.monitor.b