BMW M8 излиза в два варианта

Излизането на модела BMW M8 на пазара е планирано за 2019 г., като най-вероятното място на премиерата на спортното купе ще се състои по време на автосалона в Женева през март. Според последите информации, баварците ще покажат наведнъж две версии на автомобила – стандартно M8 и M8 Competition, което ще се отличава по някои елементи и ще получи повече мощност.Купето с добавка Competition ще бъде оборудвана с оригинални 20-цолови джанти и допълнителен пакет от аеродинамични елементи от въглеродни нишки по каросерията. Сред тях са въздуховодите, корпусите на външните огледала и спойлерът с допълнителен дифузьор. Покривът на тази модификация ще бъде от карбон. Тръбите на изпускателната система при M8 ще бъдат кръгли, докато при стандартния модел са трапецовидни.

В интериора на M8 Competition ще бъде включен нестандартен селектор на скоростната кутия, както и двойка клавиши – M1 и M2. Те са взаимствани от спортния седан BMW M5, като с тях се променят режимите на шофиране. И двете версии на бъдещото BMW M8 ще получат система за задвижване на четирите колела M xDrive, при която ще може да се превключва само на задно предаване (2WD).

Засега има само предварителни данни за мотора. Производителят вече обяви, че M8 ще разчита на „повече от 600 к.с.”. Ако при седана M5 Competition туин-турбо V8 двигателят с обем 4,4 литра развива 625 к.с. и 750 Нм, едва ли по-скъпото M8 ще поучи по-малка мощност. Вероятно стандартната версия на спортното купе ще има 625 коня под капака, а M8 Competition ще разчита поне на 650 к.с.

Няма яснота и за цените, но медиите в Германия прогнозират, че при начална цена на обичайното BMW 8-Series от 100 000 евро, модификацията M8 ще струва поне 180 000 евро. А това означава, че версията M8 Competition ще е още по-скъпа. Освен като купе, бъдещото BMW M8 ще се предлага още като кабриолет и Гран купе.

 

 

 

 

Източник: topgear.bg

 

Вестник “Вяра” уведомява своите читатели