Късо съединение подпали лек автомобил “Рено Клио” в центъра на Кюстендил

  • Пожар в село Жилeнци изпепели 82 кв.м покривна конструкция, дограма, бяла, черна и компютърна техника, спасени са 4 сгради

Предната част на автомобил “Рено Клио” горя в централната част на Кюстендил. Отивайки на работа, собственикът на колата я паркирал на улица “Гороцветна” в близост до сградата на ДНА. Минути по-късно минувачи видели, че под предния капак излиза пушек и звъннали на пожарната. Екип на РСПБЗН-Кюстендил се отзовал веднага на повикването и бързо потушил пожара, който все пак унищожил предното стъкло, предния капак и парното на автомобила. Пострадали хора няма. Причина за запалването е късо съединение в парното на колата. Хора от района коментираха, че собственикът на автомобила работи в съда, но не е нито адвокат, нито съдия, а преди години е бил и служител в полицията.

Още един пожар са гасили служителите на РСПБЗН в Кюстендилско вчера. Неправилно ползване на отоплителни уреди е причинило пожар в спомагателна постройка в село Жиленци. Огънят е унищожил 82 кв.м покривна конструкция, дограма, бяла, черна и компютърна техника. Пожарът е угасен от 2 екипа на РСПБЗН-Кюстендил, спасени са 4 сгради, няма пострадали хора.